Duurzame zitmeubelen, van grondstof tot eindproduct

Alle zitmeubelen die wij leveren, voldoen ruimschoots aan alle duurzaamheidseisen die er in Nederland van kracht zijn. De EMAS-certificering van producent Viasit waarborgt dit. Niet alleen werkt Viasit duurzaam, de producent bewaakt de duurzaamheid van de hele keten: sustainable grondstoffen, onderdelen en halffabrikaten worden met oog voor mens en milieu verwerkt tot topkwaliteit eindproducten

Viasit is EMAS-gecertificeerd als waarborg voor duurzaamheid

Waarin zit de duurzaamheid van onze zitmeubelen?

  • emissiereductie
  • investeringen in het terugdringen van energieverbruik
  • minimalisatie van het aantal transportkilometers
  • reductie van verpakkingsmaterialen
  • een volledig recyclebaar eindproduct
Ons assortiment
Viasit

De duurzaamheid van Viasit zitmeubilair

Viasit produceert en assembleert stoelen en zitmeubilair in een nieuw opgezette fabriek op het voormalige hoogoventerrein in het Duitse Neunkirchen in het Saarland. Wie bij het fabriekspand speurt naar een pijp uit het dak, zal niks vinden. Want de Viasit-fabriek werkt volledig emissievrij. En ook grondstoffen en onderdelen voldoen aan de strikte duurzaamheidseisen die Viasit en de EMAS-certificering daaraan stellen. De hele keten voldoet aantoonbaar aan de strikte duurzaamheidseisen.

Bekijk het assortiment
MSM

De duurzaamheid van MSM stoelen

MalscherSitzMöbel (MSM) biedt ambachtelijk vakwerk in houten zitmeubelen. MSM verwerkt in de fabriek in Malsch, aan de rand van het Zwarte Woud, enkel kwalitatief hoogwaardige, robuuste en duurzame materialen. Daarnaast zijn alle materialen milieuvriendelijk recyclebaar en onder meer afkomstig van duurzame, PEFC-gecertificeerde bosbouw in het nabijggelegen Zwarte Woud.

Bekijk het assortiment